Automašīnu krāsotāju un virsbūves tehniķu specialitātes pasniedzēju profesionālās meistarības konkurss

Pirmais automašīnu krāsotāju un  virsbūves tehniķu specialitātes pasniedzēju profesionālās meistarības konkurss notika 2013. gada 26. janvārī Tallinas Lasnamejes (Lasnamäe)  Mehānikas skolas mācību darbnīcās.

Profesionālās meistarības konkursu organizēja Automašīnu profesionālās apmācības savienība (Autokutseõppe Liit) sadarbībā ar Lasnamejes Mehānikas skolu un uzņēmumiem, kas piegādā krāsošanas un virsbūves remontdarbu darbnīcu tehniku un atbalsta skolu darbību. Profesionālās meistarības konkursa mērķis bija specialitātes skolotāju līmeņa noskaidrošana un profesionālo mācību nozīmīguma atzīšana. Mērķa grupa bija profesionālajās izglītības iestādēs strādājošie automašīnu krāsotāju un virsbūves tehniķu specialitāšu skolotāji. Konkursa rezultāts bija konkursantu sagatavošana dalībai WorldSkills konkursā un dalība starptautiskos speciālistu konkursos ekspertu jomā.

 

Konkursā piedalījās šīs profesionālās izglītības iestādes:

1. Tallinas Lasnameje Mehānikas skola (Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool)

2. Tartu profesionālās izglītības centrs (Tartu Kutsehariduskeskus)

3. Vana-Vigala Tehnikas un Apkalpošanas nozares skola (Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool)

4. Vīlandes apvienotā profesionālās izglītības vidusskola (Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool)

 

Pēc deviņas stundas ilga konkursa, ko veidoja dažādi praktiski uzdevumi, mācīšanas prasmju novērtēšanas un teorijas testa tika paziņoti abu nozaru uzvarētāji.

No automašīnu krāsošanas specialitātes skolotājiem uzvarēja Kaspars Lārmans (Kaspar Laarmann) no Tallinas Lasnameje Mehānikas skolas un virsbūves tehniķu jomā uzvarēja Marguss Ainsalu (Margus Ainsalu) no Tartu Profesionālās izglītības centra. Apsveicam!

 

Ir prieks redzēt, ka automašīnu krāsotāju konkursa uzvarētājs Kaspars Lārmans, visos darba posmos izmantoja Standox tehnoloģiju. Jaunās paaudzes STANDOBLUE - bāzes krāsa sniedz iespēju ātri un kvalitatīvi nokrāsot eksāmena darbam paredzētās detaļas ar izvēlēto salīdzinoši sarežģīto krāsu toni un veikt perfektu sapludināšanu ar šo pašu toni. Izmantojot Standox viena darba procesa tehnoloģiju (One Visit System), viņš konkursa darbu pabeidza ātri, un tā kvalitāte bija nevainojama.
Kaspars Lārmans ir automašīnu krāsotājs ar lielu pieredzi un šajā atbildīgajā amatā strādājis vairākās Igaunijas labākajās automašīnu pārstāvniecību krāsošanas darbnīcās – Elke Auto, Reval Auto, Moller Auto un Silberauto. Gandrīz visas profesionālās karjeras laikā Kaspars ir izmantojis Standox produktus, un to kvalitāti un ātrumu meistars novērtē arī tagad, kad ir pienācis laiks savas prasmes kā pasniedzējam nodot nākamajiem automašīnu krāsotājiem. STANDOBLUE tehnoloģijas lietošanas vienkāršība un būtiski palielināts darba ātrums ir tik būtiski faktori, ka tos nevar nepamanīt ne konkursa dalībnieki, nedz arī citi speciālisti, kuri seko līdzi konkursa norisei.

 

 ***
 

Standox ir Eiropas vadošais automašīnu krāsošanas sistēmu ražotājs ar galveno biroju Vācijā, Vupertālē. Tehniskā atzinība, ko tas ir ieguvis no galvenajiem automašīnu ražotājiem visā pasaulē vislabāk raksturo Standox pozīciju kā vadošo krāsu partneri automašīnu ražošanas nozarē. Standox preču zīme profesionālam automašīnu krāsotājam sniedz drošības sajūtu un vienmēr nodrošina perfektu rezultātu.

www.standox.com

 

Jautājumus par šo preses relīzi lūdzam sūtīt: Peeter N. Saerevet,  e-pasts@benefit.ee

 

Dalībnieki, vērtētāji un organizētāji  - visi ir apmierināti ar rezultātu!

Fotogrāfijas: Janeks Pukka (Janek Pukka), Rakveres Profesionālā skola (Rakvere Ametikool)

 

 

Tiešceļi